Η άγνοια για τον προστάτη επικίνδυνη για τους άνδρες

Χιλιάδες άνδρες αγνοούν τα πρώτα σημάδια του καρκίνου του προστάτη και δεν επισκέπτονται το γιατρό τους, κάτι που μπορεί να κοστίσει ακόμη και τη ζωή τους, σύμφωνα με Ευρωπαϊκή έρευνα. Επιπλέον η αμηχανία που νιώθουν όταν αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα υγείας, καθυστερεί πολύ την απόφασή τους να ζητήσουν ιατρική βοήθεια.

Η έρευνα έδειξε ότι το 17% που έχουν συμπτώματα ή ενοχλήσεις περιμένουν περισσότερο από ένα μήνα προτού κάνουν την πρώτη επίσκεψη στο γιατρό τους.

Παράλληλα η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη επηρεάζει το ένα τέταρτο των ανδρών πάνω από τα 40 και το ένα τρίτο των ανδρών άνω των 65 ετών.

Πολλοί άνδρες μάλιστα δε γνωρίζουν ούτε τι είναι ο προστάτης, ούτε τη λειτουργία του, την ώρα που ο καρκίνος στο συγκεκριμένο αδένα είναι μία από τις πιο συχνές μορφές της νόσου στους άνδρες.

Τα 2/3 των ανδρών νομίζουν μάλιστα, ότι ο συγκεκριμένος αδένας αποτελεί τμήμα του στήθους, του εγκεφάλου ή του εντέρου ενώ άλλοι πιστεύουν ότι ο ρόλος του είναι η ρύθμιση του σωματικού βάρους

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση