Σε εξέλιξη χάπι που καταπολεμά την φαλάκρα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες των επιστημόνων για την παραγωγή ενός χαπιού, το οποίο θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της φαλάκρας. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά και δίνουν ελπίδες για την καταπολέμηση του συγκεκριμένου προβλήματος, που απασχολεί ένα σημαντικό ποσοστό του αντρικού πληθυσμού.

Παρ’όλο που τα αποτελέσματα της έρευνας βρίσκονται σε προκαταρκτικά στάδιο και οι επιστήμονες της φαρμακευτικής εταιρείας GlaxoSmithKline δεν προσδοκούν να τεκμηριώσουν τα ευρήματα τους νωρίτερα από τα επόμενα δύο χρόνια, ωστόσο οι δοκιμές που έγιναν σε εκατοντάδες ανθρώπους ήταν επιτυχής αφού παρατηρήθηκε πύκνωση του τριχωτού της κεφαλής ακόμα και σε σημεία που δεν υπήρχαν καθόλου μαλλιά.

Το φάρμακο, που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της φαλάκρας, διαφοροποιεί τον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός μεταβολίζει την τεστοστερόνη με αποτέλεσμα την παραγωγή ουσιών, που προάγουν την τριχοφυΐα.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι το φάρμακο δεν θα είναι σε θέση να χορηγηθεί επίσημα, αν δεν εξεταστούν λεπτομερώς όλες οι πιθανές παρενέργειες που μπορεί να παρουσιάσει. Επιπλέον πρέπει να διαπιστωθεί αν οι θετικές επιδράσεις του είναι μόνιμες ή προσωρινές.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση