Τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα αυξάνονται ανησυχητικά

Aνησυχητικό είναι το φαινόμενο της έξαρσης των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ένας στους πέντε έφηβους φέρει κάποιο μικρόβιο, χωρίς όμως συνήθως να έχει τα ανάλογα συμπτώματα.

Τα αποτελέσματα αυτά αποκαλύφθηκαν, όταν οι γιατροί έστειλαν, σε ένα δείγμα εφήβων, ηλικίας 15-19 ετών, τεστ για διάφορα είδη μολύνσεων, το οποίο μπορούσαν να κάνουν μόνοι τους στο σπίτι.

Τα αποτελέσματα, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Journal Sexually Transmitted Diseases, προβλημάτισαν ιδιαίτερα τους επιστήμονες, αφού ο αριθμός των νεαρών κοριτσιών, που είχαν κάποια μόλυνση όπως χλαμύδια, βλεννόρροια ή τριχομονάδες, ήταν πολύ μεγαλύτερος από ό,τι περίμεναν.

Σχεδόν το 13% των γυναικών, που δεν είχαν κάνει ποτέ γυναικολογική εξέταση, παρουσίασε κάποιο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα και επιπλέον το 53% των γυναικών, που δεν είχε κάνει ποτέ τις συγκεκριμένες εξετάσεις, βγήκε θετικό σε κάποιο από τα νοσήματα.

Το 10% των γυναικών βρέθηκε πως έχει τριχομονάδες, μία νόσος η οποία προκαλεί φλεγμονή και φαγούρα, το 8% χλαμύδια, τα οποία αν δε θεραπευτούν μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και σε στειρότητα και το 2% βλεννόρροια.

Οι περισσότερες γυναίκες ανέφεραν πως θα προτιμούσαν να κάνουν το τεστ στο σπίτι τους, παρά να επισκέπτονται κάθε 6 μήνες το γυναικολόγο για να κάνουν τις ίδιες εξετάσεις.

Οι στατιστικές αναφέρουν ότι η επιδημία των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων είναι αποτέλεσμα της πρόωρης έναρξης της σεξουαλικής ζωής των εφήβων.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση