Αfter-sun ελαιόλαδο

Η επάλειψη του δέρματος με παρθένο ελαιόλαδο, μετά από ηλιοθεραπεία, μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Ιάπωνες επιστήμονες στην ιατρική σχολή του Kobe University. O επικεφαλής της έρευνας, Dr. Masamitsu Ichihashi, πειραματίστηκε σε μια ομάδα ποντικιών, τα οποία είχαν υποστεί γενετική μετατροπή και δεν είχαν τρίχες.

Τοποθέτησαν λοιπόν μια ομάδα ποντικιών κάτω από ειδική λάμπα (με ακτινοβολία ανάλογη της ηλιακής) σε συχνότητα τριών φορών την εβδομάδα. Πέντε λεπτά μετά από κάθε έκθεσή τους στη λάμπα, κάποια ποντίκια, τα άλειφαν με κανονική ή υπερβολική ποσότητα παρθένου ελαιόλαδου ενώ τα υπόλοιπα όχι.

Μετά από 18 εβδομάδες, τα ποντίκια που δεν είχαν αλειφθεί με λάδι, άρχισαν να αναπτύσσουν όγκους ενώ στα υπόλοιπα ποντίκια, τα πρώτα συμπτώματα όγκου εμφανίστηκάν 6 εβδομάδες αργότερα και είχαν μικρότερο μέγεθος και λιγότερo καταστρεπτικές συνέπειες στα κύτταρα της επιδερμίδας.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η τοποθέτηση παρθένου ελαιόλαδου πάνω στο δέρμα καθυστερεί την εμφάνιση όγκων και μειώνει το μέγεθος τους. Το ελαιόλαδο περιέχει αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό από τις επιβλαβείς ακτινοβολίες. Παρ’όλα αυτά το ελαιόλαδο δεν είναι αντηλιακό και δεν εμποδίζει την διεισδυτική ικανότητα της ακτινοβολίας στο δέρμα.

Το Imperial Cancer Research Fund Skin, τονίζει ότι η θετική επίδραση του ελαιόλαδου δεν προσφέρει ασφάλεια και δεν προτρέπει στην παρατεταμένη έκθεση των ανθρώπων στον ήλιο, απλά μειώνει κάποιες από τις βλαβερές συνέπειες της ακτινοβολίας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση