Ο Α. Παπαδόπουλος στην Κύπρο σε forum για τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία

Στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον του υγιειονομικού τομέα και στη μεταρρύθμιση των συστημάτων υγείας Ελλάδας και Κύπρου είναι αφιερωμένο το Forum για την Υγεία και τις Πολιτικές Υγείας, όπου θα συμμετέχει και ο υπουργός Υγείας της Ελλάδας κ. Αλέκος Παπαδόπουλος. Οι εργασίες του συνεδρίου αρχίζουν την Πεμπτη 14/6 και ολοκληρώνονται το Σάββατο 16/6.

Οι υπηρεσίες υγείας μεταβάλλονται σε συνάρτηση με την αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας και τις δημογραφικές μεταβολές, και όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Forum, είναι ασφαλώς χρήσιμο και αναγκαίο να διερευνηθούν οι συγκλίσεις και οι διαφοροποιήσεις αυτής της πορείας και να ανταλλαγούν εμπειρίες, οι οποίες μπορεί να συμβάλλουν στη βέλτιστη αντιμετώπιση των προβλημάτων των δύο χωρών.

Μερικά από τα θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο είναι: οι συγκλίσεις και διαφοροποιήσεις στην πολιτική Υγείας ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο, η συμβολή της πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Γενικής Ιατρικής στην υγειονομική μεταρρύθμιση και οι προτεραιότητες της Υγειονομικής Μεταρρύθμισης.

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Παπαδόπουλος θα έχει, μεταξύ άλλων, συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας της Κύπρου κ. Φρίξο Σαββίδη για συζήτηση θεμάτων που άπτονται της συνεργασίας των δύο υπουργείων.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση