Ηλικιωμένοι και παιδιά επισκέπτονται τακτικά τον Οδοντίατρο

Ολο και πιο συχνά επισκέπτονται οι ηλικιωμένοι και τα μικρά παιδιά τον οδοντίατρο σύμφωνα με τα συμπεράσματα εικοσαετούς έρευνας (1977-1996), που δημοσιεύονται στο επίσημο περιοδικό της American Dental Association.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η χρήση των οδοντιατρικών υπηρεσιών από άτομα ηλικίας 65 και άνω, οφείλεται στη διατήρηση των φυσικών δοντιών. Χαρακτηριστικά, το 1977, περισσότεροι από τους μισούς που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν πως δεν είχαν την φυσική οδοντοστοιχία τους. Το 1996, λιγότερο από το 30% έκανε την ίδια δήλωση.

Στα παιδιά, ιδιαίτερα κάτω των 6 ετών, οι συχνές επισκέψεις στον οδοντίατρο, οφείλονται και στο γεγονός ότι όλο και περισσότεροι γονείς, ακολουθούν τις συμβουλές της American Academy of Pediatrics (AAP) και της American Academy of Pediatric Dentistry (AAPD).

Μεταξύ των δύο φύλων, οι γυναίκες είναι αυτές που επισκέπτονται τον οδοντίατρο συχνότερα από τους άντρες. Παρομοίως, η λεύκη φυλή είναι αυτή που έχει τις περισσότερες επισκέψεις.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, έδειξαν πως όσοι έχουν υψηλά επίπεδα μόρφωσης αλλά και εισοδημάτων, επισκέπτονται επίσης πιο συχνά τον οδοντίατρο.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση