Κατά των αμβλώσεων η Εκκλησία ακόμα και για λόγους υγείας

Την άμεση αντίδραση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας προκάλεσε η δήλωση του εκπρόσωπου της Ιεράς Συνόδου, Mητροπολίτη Σπάρτης Ευστάθιου ότι η γυναίκα δεν πρέπει να προχωρά σε έκτρωση ακόμα και στην περίπτωση που η ιατρική επιβάλει την άμβλωση για λόγους υγείας, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά ο ‘Θεός έχει τις λύσεις’.

Η Εκκλησία, δήλώσε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, διαφωνεί με την άποψη ότι η γυναίκα έχει δικαίωμα να αποφασίζει μόνη της για το πότε και πόσα παιδιά θα κρατήσει, αλλά ούτε και ο γιατρός καθώς δεν είναι θεός.

Αμεση ήταν η αντίδραση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας στις παραπάνω θέσεις, που με ανακοίνωση της επισημαίνει ότι παρόμοιες απόψεις έχουν σαν στόχο να ενοχοποιούν τις γυναίκες και επιχειρούν να τις καταστήσουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Τέτοιες θέσεις συνεχίζει η ανακοίνωση οδηγούν τις γυναίκες να δρουν υπό το κράτος του φόβου και τους στερούν το δικαίωμα να διαχειρίζονται, να συμμετέχουν και να νοιώθουν υπεύθυνες για τις πράξεις τους, δημιουργώντας τους ένα τεράστιο έλλειμμα στο μέρισμα της ατομικής του ευθύνης που διαφοροποιεί και ορίζει κάθε έλλογο ον.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση