Μειώνονται τα ποσοστά θνησιμότητας από καρκίνο των όρχεων

Ο καρκίνος στους όρχεις, ένα είδος καρκίνου που ευθύνεται για πολλούς θανάτους τα τελευταία χρόνια, αντιμετωπίζεται πλέον επιτυχώς, με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί τα ποσοστά θνησιμότητας κυρίως στις Δυτικές χώρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Imperial Cancer Research Fund στη Μεγάλη Βρετανία.

Στην Αγγλία, από το 1975 μέχρι το 1979, πέθαιναν κάθε χρόνο 276 άνθρωποι από καρκίνο στους όρχεις, ενώ στο διάστημα 1995-1997 το ποσοστό αυτό μειώθηκε σημαντικά, καθώς κατά μέσο όρο οι θάνατοι έφταναν στους 96 ετησίως.

Αντιθέτως, στις Ανατολικές χώρες, όπως στην Βουλγαρία και στην Πολωνία οι θάνατοι από αυτό το είδος του καρκίνου έχουν αυξηθεί κατά 13% και 16% αντιστοίχως , λόγω της έλλειψης των κατάλληλων φαρμακευτικών αγωγών.

Το Imperial Cancer Research Fund αναφέρει ότι ο καρκίνος στους όρχεις μπορεί να αντιμετωπιστεί, άμα διαγνωστεί έγκαιρα και ληφθεί η απαραίτητη θεραπευτική αγωγή. Εκτός από κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις, όπου οι θάνατοι έχουν αυξηθεί, στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη τα ποσοστά θνησιμότητας μειώνονται συνεχώς.

Προσθέτει ακόμα, πως αν ο λόγος της αύξησης του ποσοστού θανάτων στις Ανατολικές χώρες, είναι οικονομικός τότε σύντομα πρέπει να βρεθούν λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στην Αγγλία τα ποσοστά θνησιμότητας είναι υψηλότερα συγκριτικά με την Αμερική και την Ιαπωνία, γιατί οι εξελιγμένες θεραπευτικές αγωγές εφαρμόστηκαν αρκετά αργότερα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση