Παρέμβαση πανεπιστημιακών για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα

Την αναστολή εισαγωγής και διάθεσης τροφών που προέρχονται από Γενετικώς Τροποποιημένους Οργανισμούς (ΓΤΟ), ζητεί από την πολιτεία, η Επιτροπή για την Εκτίμηση των Πιθανών Επιπτώσεων των Γενετικώς Τροποποιημένων Οργανισμών στην Υγεία του Ανθρώπου, η οποία απαρτίζεται από μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας.

Τα μέλη της Επιτροπής σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ζήτησαν να απαγορευθεί η πειραματική ή εκτεταμένη καλλιέργεια γενετικώς τροποποιημένων φυτών.

Ζήτησαν επίσης, η απελευθέρωση των ΓΤΟ στο περιβάλλον, να ανασταλεί για όσο διάστημα χρειαστεί ώστε να παραχθεί η αναγκαία τεχνογνωσία που θα εγγυάται τη μη πρόκληση βλάβης στην υγεία και το περιβάλλον.

‘Η επιστήμη’, πρόσθεσαν, ‘δεν εξασφαλίζει σήμερα την εγγύηση αυτή’. Σε περίπτωση λάθους, είπαν, ή απρόβλεπτων αντιδράσεων, εξαιτίας της απελευθέρωσης των ΓΤΟ, δεν υπάρχει διαδικασία απόσυρσης όπως συμβαίνει με τα φάρμακα ή τα προϊόντα που αποδεικνύονται επικίνδυνα.

Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο ομότιμος καθηγητής Παθολογίας κ. Ζαχαρίας Σινάκος, και μέλη ο αναπληρωτής καθηγητής Φαρμακολογίας κ. Γεώργιος Καρακιουλάκης, ο αναπληρωτής καθηγητής Βιολογίας- Γενετικής κ. Τάσος Κουράκης, ο επίκουρος καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής κ. Αλέξης Μπένος και η αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής- Γενετικής κ. Χαρίκλεια Χατζησεβαστού.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση