Οικολογικά αντιβραβεία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Τζ. Μπους, ο υπουργός Γεωργίας κ. Γ. Ανωμερίτης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Β. Παπαγεωργόπουλος και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Κ. Παπαδόπουλος, είναι οι τυχεροί αποδέκτες των αντιβραβείων των Οικολόγων Θεσσαλονίκης, τα οποία δόθηκαν με αφορμή την 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος.

Οπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι τα οικολογικά αντιβραβεία, αποτελούν την ύστατη άμυνα σε όλους αυτούς που κάθε τέτοια μέρα ‘φορούν τα καλά τους ρούχα και πλέκουν εγκώμια για μια φύση που εξοντώνεται -σε τοπικό και πλανητικό επίπεδο- είτε από τους ίδιους είτε από τα συμφέροντα που τους αναδεικνύουν και με τα οποία αλληλοϋποστηρίζονται’.

Οι συμβολικές αυτές, όπως σημειώνουν, βραβεύσεις έχουν και τις επεξηγήσεις τους:

Έτσι στον πρόεδρο των ΗΠΑ απονέμουν το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου γιατί όπως αναφέρουν ‘υποστήριξε ανοικτά την κατάργηση κάθε περιορισμού στη δράση των χρηματοδοτών του (εταιρίες πετρελαίου, αυτοκινήτων, μεταλλαγμένων κτλ), αρνήθηκε με ειλικρίνεια να μειώσει τις εκπομπές αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου’.

Στον υπουργό Γεωργίας απονέμεται το βραβείο μεταλλαγμένης συνείδησης ‘για την ιδιαίτερη προσφορά του στην προώθηση της καλλιέργειας μεταλλαγμένου βαμβακιού και τη συμβολή του στην προσπάθεια των πολυεθνικών να καταργήσουν το de facto moratorium για την καλλιέργεια μεταλλαγμένων, που ισχύει εδώ και δύο χρόνια στην Ε.Ε’.

Στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης απονέμουν το ‘βραβείο της καβαλημένης σέλας (ποδηλάτου) για την καθοριστική συμβολή του στο να μη συμμετάσχει ο δήμος Θεσσαλονίκης στην πανευρωπαϊκή μέρα των πόλεων χωρίς αυτοκίνητα, αλλά και γιατί με την ανοχή του συνέβαλε στο ισοπεδωτικό κλάδεμα χιλιάδων δένδρων στους δρόμους της πόλης’.

Τέλος στο νομάρχη Θεσσαλονίκης απονέμουν το βραβείο ‘άνθρωπος από αμίαντο για την αποφασιστική στήριξη που παρείχε στην βιομηχανία αμιάντου δηλώνοντας ότι ο ελληνικός αμίαντος δεν είναι καρκινογόνος και ότι όσοι υποστηρίζουν ότι τα λυόμενα αμιαντούχα σχολεία πρέπει να κατεδαφιστούν άμεσα και προσεκτικά είναι συκοφάντες’.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση