Τι κρύβει το παιδικό ροχαλητό

Το ροχαλητό που ακούγεται από το παιδικό δωμάτιο μπορεί να εξηγεί προβλήματα συμπεριφοράς του παιδιού. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Louisville, στις ΗΠΑ, έπειτα από έρευνα σε 5.000 παιδιά 6 ετών που ροχάλιζαν. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιευθούν στο επικείμενο τεύχος του Pediatrics, το περιοδικό της Αμερικάνικης Παιδιατρικής Ακαδημίας.

Το έντονο ροχαλητό στα παιδιά μπορεί να σημαίνει ότι δεν κοιμούνται αρκετά, κάτι που οδηγεί σε υπερκινητικότητα και μειωμένη ικανότητα να εστιάσουν κάπου συγκεκριμένα την προσοχή τους.

Σύμφωνα με το Dr. David Gozal, τα παιδιά όταν κουράζονται γίνονται νευρικά και προσπαθούν να αποφύγουν τον ύπνο. ‘Η ικανότητα να ελέγξουν τον εαυτό τους, μειώνεται όταν κουράζονται. Δε γνωρίζουμε γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά πιστεύουμε ότι έχει σχέση με την εξέλιξη του νευρικού τους συστήματος’ δήλωσε ο ίδιος.

Το ροχαλητό προέρχεται από παλμικές δονήσεις των μυών του φάρυγγα, που προκαλούνται κατά την αναπνοή. Οταν κάποιος ροχαλίζει, πιθανόν το αναπνευστικό του δεν είναι σε καλή κατάσταση. Στα παιδιά, οι διογκωμένες αμυγδαλές και τα κρεατάκια δημιουργούν εμπόδια στην αναπνοή, κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση