Μητέρα στα 63 της χρόνια

Μητέρα σε ηλικία 62 χρονών έγινε μια Γαλλίδα με την βοήθεια τεχνητής γονιμοποίησης, κάτι το οποίο στη Γαλλία είναι παράνομο, σύμφωνα με τον νόμο περί βιοηθικής του 1994. Σύμφωνα με αυτόν, τεχνικές υποβοήθησης της σύλληψης μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση, που είναι παντρεμένες ή συζούν με κάποιον για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι η μητέρα δεν θα διωχθεί και ο υπουργός Υγείας κ. Μπ. Κουσνέρ
Οπως είπε, το να γεννήσει μια γυναίκα σε ηλικία 62 ετών δεν είναι τραγικό, αλλά η ιδέα ότι δεν υπάρχουν όρια αποτελεί ασφαλώς ένα πρόβλημα. Ο γάλλος υπουργός πρόσθεσε πάντως ότι ο σχετικός νόμος θα επανεξεταστεί και θα εκσυγχρονιστεί, όπως γίνεται κάθε 5 χρόνια.

Ο διευθυντής της κλινικής όπου γέννησε η μητέρα δήλωσε ότι θα διατηρηθεί η ανωνυμία τόσο της μητέρας όσο και του παιδιού και συμπλήρωσε: «Δεν γνωρίζω ούτε θέλω να μάθω αν η κυρία αυτή είναι παντρεμένη, έχει σύντροφο, ακόμη κι αν κατοικεί στην περιοχή. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πρόκειται για μια γοητευτική κυρία, που δείχνει τουλάχιστον 10 με 12 χρόνια νεώτερη από την πραγματική της ηλικία›. Οσο για τη γονιμοποίηση, κανείς δεν ξέρει πού έγινε. Οπωσδήποτε όχι στη Γαλλία. Ισως στην Ιταλία.

Ο νόμος του 1994 περί βιοηθικής αναφέρει ότι τεχνικές υποβοήθησης της σύλληψης μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση, που είναι παντρεμένες ή συζούν με κάποιον για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Οσο για τη γονιμοποίηση, κανείς δεν ξέρει πού έγινε. Οπωσδήποτε όχι στη Γαλλία. Ισως στην Ιταλία ή ακόμη πιο πιθανό στις Ηνωμένες Πολιτείες . Το γεγονός πάντως είναι ότι έδωσε αφορμή να επανέλθει στην επιφάνεια το δίλημμα κατά πόσο είναι σωστό να γίνεται κάποια μητέρα σε αυτή την ηλικία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση