UNICEF: Υποσιτίζονται τα παιδιά στο Βιετνάμ

Περισσότερα από εκατό χιλιάδες παιδιά μειονοτήτων στο Βιετνάμ κινδυνεύουν από υποσιτισμό σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, από τα άλλα παιδιά της χώρας που ζουν στις πόλεις, ανακοινώθηκε από τη UNICEF. Σύμφωνα με την οργάνωση η πρόσβαση σε επαρκή τροφή διαφέρει πολύ ανάλογα με τις εποχές του χρόνου, στις ορεινές περιοχές, όπου ζουν οι μειονότητες. Υπάρχει επίσης μεγάλη έλλειψη ποικιλίας στα τρόφιμα.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν επιπλέον καμιά πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, εν αντιθέσει με ότι συμβαίνει στις πόλεις όπου έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό ο αριθμός των παιδιών που υποσιτίζονται, κυρίως λόγω των καλύτερων οικονομικών προοπτικών.

Οπως διευκρινίζει η UNICEF, υπάρχουν χιλιάδες ελλιποβαρή και καχεκτικά παιδιά σε απομακρυσμένες και αγροτικές επαρχίες. Ποσοστό 45,4% των παιδιών των μειονοτήτων που μεγαλώνουν στα Κεντρικά Υψίπεδα υποσιτίζονται.

Η UNICEF υπογραμμίζει πως, αν και το Βιετνάμ είναι από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές ρυζιού στο κόσμο, τα παιδιά του είναι από τα περισσότερο υποσιτισμένα της περιοχής. Το 36,4% των παιδιών κάτω των πέντε χρόνων -σύμφωνα με την απογραφή του 1999 έφταναν τα έξι εκατομμύρια -δεν έχουν κανονική ανάπτυξη και το 33,1% είναι ελλιποβάρη.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση