Τρίτη θέση στην παχυσαρκία κατέχει η Ελλάδα

Η Ελλάδα κατέχει την τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη της παχυσαρκίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Διεθνής Ομάδα Εργασίας για την Παχυσαρκία (International Obesity TaskForce IOTF), στο 11ο Ευρωπαϊκό συνέδριο για την παχυσαρκία, που διεξάγεται στη Βιέννη από τις 30 Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου.

Από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν προκύπτει ότι το 28% των γυναικών και το 29% των ανδρών στην Ελλάδα είναι παχύσαρκοι, έχουν δηλαδή Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ ή ΒΜΙ) μεγαλύτερο του 30. Ο ΔΜΣ ορίζεται ως το πηλίκο του σωματικού βάρους σε κιλά προς το ύψος σε μέτρα υψωμένο στο τετράγωνο.

Η Ελλάδα κατέχει την τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, μετά από τη Νότια Αφρική που κατέχει την πρώτη θέση και το Κουβέιτ που κατέχει τη δεύτερη θέση. Μάλιστα στις δύο αυτές χώρες η παχυσαρκία εντοπίζεται κυρίως στο γυναικείο πληθυσμό, ενώ στην Ελλάδα, όπως και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης η παχυσαρκία εμφανίζεται με ανάλογα ποσοστά και στα δύο φύλα.

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν το μεγαλύτερο αριθμό παχύσαρκων ανθρώπων, ενώ περισσότεροι από 300 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο αντιμετωπίζουν τη νόσο αυτή.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση