Ολοκληρωμένο σχέδιο για την μείωση των τροχαίων

Την εφαρμογή ολοκληρωμένου σχεδίου με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, μέσα στην επόμενη τετραετία κατά 20%, ανακοίνωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Μ. Χρυσοχοϊδης, μιλώντας κατά τη διάρκεια Ημερίδας με θέμα “Τροχαία Ατυχήματα-Εθνική Υπόθεση”.

Αναφερόμενος στα μέτρα, που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή, ο κ. Χρυσοχοϊδης επισήμανε ότι ήδη με τις αποσπασματικές δράσεις, που έχουν εφαρμοστεί τα δύο τελευταία χρόνια, παρατηρήθηκε μείωση των τροχαίων ατυχημάτων κατά 5%.

“Εχουμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά, “110 νεκρούς λιγότερους τα δύο τελευταία χρόνια, περίπου 300 λιγότερους βαριά τραυματίες, στο ίδιο χρονικό διάστημα και 4000 λιγότερους ελαφρά τραυματίες από τροχαία ατυχήματα”.

Ο υπουργός είπε ακόμη ότι τα μέτρα, που είχαν ληφθεί στο παρελθόν, ήταν αποσπασματικά και δεν είχαν συνοδευτεί από συστηματική και συνεχή αστυνόμευση και έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση του οδικού κόμβου Λάρισας-Βόλου όπου, μετά την τοποθέτηση φωτογραφικής ηλεκτρονικής κάμερας, τα θανατηφόρα τροχαία μηδενίστηκαν.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση