Το mountain bike θέλει προσοχή

Πολλαπλά κατάγματα, ρήξεις οργάνων και βλάβες στο νωτιαίο μυελό είναι μερικοί από τους σοβαρότερους τραυματισμούς που καταγράφονται με ολοένα αυξανόμενη συχνότητα, ανάμεσα στους λάτρεις του mountain bike. Αυτό είναι αποτέλεσμα έρευνας που έγινε από Royal Shrewsbury Hospital, στο Shrewsbury και δημοσιεύθηκε στο British Journal of Sports Medicine.

Οι γιατροί από την μονάδα τραυματισμών, εξέτασαν δεδομένα από 80 ποδηλάτες που είχαν υποστεί τραυματισμούς μέσα σε ένα χρόνο. Τα αποτελέσματα των ερευνών έδειξαν ότι το ένα τέταρτο των τραυματισθέντων ήταν άντρες και τα ατυχήματα συνέβησαν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα περισσότερα αφορούσαν κατάγματα, κυρίως στην περιοχή του αυχένα και του ώμου. Επίσης, στο ένα τέταρτο των ασθενών απαιτήθηκε να γίνει εγχείρηση, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που χρειάστηκαν περισσότερες από μία εγχειρήσεις.

Το συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι όλοι οι ποδηλάτες, οφείλουν να φοράνε το λιγότερο τα προστατευτικά κράνη θα πρέπει πάντα να ενημερώνουν κάποιον για την πορεία που θα ακολουθήσουν. Σύμφωνα με τον Dr. Lee Jeys, που ήταν ο υπεύθυνος των ερευνών, σκοπός δεν είναι να αποτραπεί ο κόσμος από το mountain bike, αλλά να γίνουν περισσότερο προσεχτικοί.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση