Εμβολιασμός κατά της μηνιγγίτιδας C στα ακριτικά νησιά

Στο πρόγραμμα «Υποστηρίζουμε τη Ζωή» που πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες για τέταρτη συνεχή χρονιά οι Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» σε ακριτικά νησιά της Ελλάδας, εντάχθηκε εμβολιασμός κατά της μηνιγγίτιδας Τύπου C με το νέο συζευγμένο εμβόλιο MΕΝINGITEC.

Η εθελοντική αυτή εκστρατεία προληπτικής ιατρικής που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, περιλαμβάνει στο διάστημα 22/5 με 2/6, επισκέψεις ομάδας ιατρών, νοσηλευτών και εθελοντών σε οκτώ ακριτικά νησιά (Φούρνους, Αγαθονήσι, Λειψούς, Νίσυρο, Σύμη, Τήλο, Χάλκη, Κάσο).

H μηνιγγίτιδα είναι μία σοβαρή νόσος με αιφνίδια εκδήλωση και πιθανά θανατηφόρα έκβαση. Η Ελλάδα όπως και άλλες χώρες παρουσιάζει υψηλό κίνδυνο μηνιγγίτιδας τύπου C που πλήττει κυρίως μικρά παιδιά, ηλικίας κάτω των 2 ετών και εφήβους. Οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Η πρωτοβουλία των Φίλων της Κοινωνικής Παιδιατρικής και της WYETH που χορηγεί το εμβόλιο, δίνει στους κατοίκους των Φούρνων, Αγαθονησίου, Λειψών, Νίσυρου, Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Κάσου την δυνατότητα της πρόληψης. Το νέο συζευγμένο εμβόλιο MENINGITEC κυκλοφορεί κυκλοφορεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2001 παρέχει μακροχρόνια προστασία από την μηνιγγίτιδα Τύπου C, ακόμα και σε βρέφη 2 μηνών.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της εκστρατείας στα ακριτικά νησιά θα εξεταστούν και θα εμβολιαστούν 1.000 παιδιά, ακολουθώντας έτσι το παράδειγμα χιλιάδων παιδιών της υπόλοιπης Ελλάδας που έχουν ήδη εμβολιασθεί με το MENINGITEC.

H πρωτοβουλία φορέων τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα, σε συνδυασμό με την ευαισθησία και την προσφορά εθελοντών και εταιριών προσφέρουν στους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας μας τις υπηρεσίες υγείας που τους αξίζουν.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση