Παιδί για όλες τις …ασθένειες

Ενα ‘παιδί θαύμα’, που όπως πιστεύεται, έχει την ικανότητα να θεραπεύει οποιοδήποτε νόσο, ελκύει χιλιάδες ανθρώπους σε ένα χωριό στο κρατίδιο Ασάμ της βορειοανατολικής Ινδίας, σχηματίζοντας ατέλειωτες ουρές για να θεραπευθούν. Η εφημερίδα Asian Age γράφει ότι οι χωρικοί του Μπιχάρα Σιλόκα του κεντρικού Ασάμ, πιστεύουν ότι ο 12χρονος Πινκού Ντέκα κατέχει τη ‘μαγεία της ιατρικής’, δύναμη που του έχει χαρίσει ο θεός του ινδουιστών Βισνού.

Οι χωρικοί ισχυρίζονται ότι ο Βισνού παρουσιάσθηκε στο όνειρο του παιδιού μια νύχτα του Φεβρουαρίου και τον ευλόγησε χαρίζοντας του τη δύναμη να θεραπεύει κάθε είδους ασθένεια με τις ρίζες κάποιων συγκεκριμένων φυτών που φύονται σε ακατοίκητες περιοχές. Ο 12χρόνος επίσης φτιάχνει και δίνει στους ασθενείς μαγικά φυλαχτά.

Οι ασθενείς για να θεραπευθούν πρέπει να κρατούν τις ρίζες που τους δίνει ο μικρός θεραπευτής στο σημείο του σώματος που πάσχει ή στο σημείο που αυτός θα τους υποδείξει και για όσο καιρό εκείνος νομίζει. Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι ο 12χρονος Ντέκα έχει θεραπεύσει περισσότερες από 108 ασθένειες μεταξύ των οποίων και ο καρκίνος.

Πλήθη κατακλύζουν το χωριό και όπως ανακοίνωσαν οι τοπικοί αξιωματούχοι οι ‘πιστοί’ του Ντέκα καλύπτουν μια περιοχή 5 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Τοπικοί αξιωματούχοι και αστυνομικοί φρουρούν το ‘θαυματουργό Ντέκα’ επί 24ωρού βάσεως και επιτρέπουν μόνο σε 2.000 ανθρώπους ημερησίως να τον πλησιάσουν.

Οπως γράφει η εφημερίδα τον ‘ευλογημένο μικρό’ θέλουν να επισκεφθούν ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ατάλ Μπεχαρί Βαζπαγί και ο σταρ του κρίκετ Σασίν Τεντουλκάρ.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση