Κυβερνητική απάντηση για τα μεταλλαγμένα προϊόντα

Στο θέμα των τροφίμων με μεταλλαγμένα προϊόντα που βρίσκεται στην επικαιρότητα, παρενέβη ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Ν. Χριστοδουλάκης, ο οποίος σε δηλώσεις τους επισήμανε ότι “τα ελληνικά προϊόντα έχουν αποδείξει την ποιότητα τους, ακολουθούν τις σύγχρονες απαιτήσεις διατροφής της υγιεινής διατροφής και θα πρέπει αυτό το κλίμα και αυτή την εγγύηση να την διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού”.

Ο κ. Χριστοδουλάκης υπογράμμισε ότι η δημόσια υγεία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, απαιτεί ελέγχους, έγκυρη ενημέρωση και σωστά πληροφορημένους καταναλωτές και δεν προσφέρεται ούτε για ακροβασίες δημοσιότητας, ούτε για ενέργειες, οι οποίες πλήττουν ελληνικές επιχειρήσεις.

Οπως είπε ο κ.Χριστοδουλάκης, τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα μπορούν να κυκλοφορούν στην αγορά, εφόσον τηρούνται οι όροι για την ασφάλεια του καταναλωτή και δεν προκαλούνται αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Ο υπουργός Γεωργίας κ. Γιώργος Ανωμερίτης, κατά τη συζήτηση επερώτησης βουλευτών του Συνασπισμού, για το θέμα των μεταλλαγμένων τροφίμων δήλωσε ότι πως η θέση της χώρας μας είναι ότι δεν ευνοούμε και δεν θα στηρίξουμε πολιτικές για καλλιέργειες γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, αλλά γενετικά τροποποιημένα προϊόντα, όπως το καλαμπόκι και η σόγια, είναι εγκεκριμένα από την Ε.Ε.

Με αφορμή τον “Οδηγό Καταναλωτών” της Greenpeace, εξέδωσε ανακοίνωση και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), με την οποία επισημαίνει ότι η βιομηχανία τροφίμων έχει σαν καθημερινή της πρακτική να παράγει με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια κάθε συσκευασία προϊόντος που βάζει στην κατανάλωση.

Η βιομηχανία τροφίμων αναφέρει ότι βρίσκεται στο προσκήνιο του επιστημονικού διαλόγου και της έρευνας γύρω από όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν τη διατροφή και την ασφάλεια των τροφίμων.

Τέλος συνεχίζει η ανακοίνωση οι βιομηχανίες τροφίμων, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, έχουν επιλέξει την αποφυγή χρήσης Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών στα προϊόντα τους”.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση