ΗΠΑ: Χάνουν τα παιδιά τους και δεν μπορούν να δώσουν ακριβή στοιχεία

Περίπου 2.100 παιδιά εξαφανίζονται καθημερινά στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα οποία είναι δύσκολο να εντοπιστούν επειδή οι γονείς τους δεν είναι σε θέση να δώσουν στην αστυνομία τα απαραίτητα στοιχεία γι΄αυτά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Η έρευνα του Εθνικού Κέντρου Αγνοουμένων Παιδιών και της εταιρίας ταχυδρομικών διανομών ADVO Inc, έδειξε ότι το 34% των γονέων δεν γνωρίζουν το ακριβές βάρος, ύψος και το χρώμα των ματιών των παιδιών τους, στοιχεία απαραίτητα για τον εντοπισμό ενός αγνοούμενου παιδιού.

Οι γονείς είναι πιθανό να γνωρίζουν το χρώμα των ματιών, το βάρος και το ύψος των μικρότερων παιδιών τους. Ωστόσο, σε οικογένειες με περισσότερα από δυο παιδιά, το 44% των γονέων δεν είναι σε θέση να δώσουν αυτές τις τρεις σημαντικές πληροφορίες για όλα τα παιδιά τους.

Η έρευνα, η οποία έγινε με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας Αγνοουμένων Παιδιών, έδειξε ακόμα ότι το 94% των γονέων γνωρίζουν πού θα βρουν μία καθαρή, πρόσφατη φωτογραφία των παιδιών τους.

Σύμφωνα με τον κ. Ερνι Αλεν, πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αγνοουμένων Παιδιών, το γεγονός ότι πολλοί γονείς δεν είναι σε θέση να δώσουν ακριβείς πληροφορίες, θέτει τα παιδιά σε “αδικαιολόγητο κίνδυνο”.

Ο αριθμός των αγνοουμένων τα τελευταία 20 χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Αλλεν, πριν από δύο δεκαετίες το FBI ανέφερε 150.000 αγνοούμενους το χρόνο, αλλά πέρυσι ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 876.000, από τους οποίους τα 750.000 είναι παιδιά.

Το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι γονείς εμπιστεύονται όλο και συχνότερα τα παιδιά τους σε μη συγγενικά πρόσωπα, αλλά και η απουσία σχέσεων μεταξύ γειτόνων, είναι παράγοντες που αυξάνουν τους κινδύνους για τα παιδιά, σύμφωνα με τον κ. Αλλεν.

“Αυτό σημαίνει ότι οι γονείς πρέπει να μιλούν στα παιδιά τους για τους κινδύνους που διατρέχουν και να είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο”, πρόσθεσε.

Ο Αλεν τόνισε ότι τα σχολεία πρέπει κι αυτά να ενημερώνουν τα παιδιά για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν και να μην περιορίζονται στις κλασσικές συμβουλές, “μη μιλάτε με αγνώστους” ή “μην παίρνετε καραμέλες από ξένους”.

Το θετικό είναι ότι πλέον όλο και περισσότερα αγνοούμενα παιδιά εντοπίζονται. Από τα 750.000 που εξαφανίστηκαν πέρυσι στις ΗΠΑ, μόνο τα 5000 με 10.000 δεν έχουν επιστρέψει ακόμα στα σπίτια τους.

Από το 1985, η ADVO έχει διανείμει πάνω από 40 δισεκατομμύρια φωτογραφίες αγνοουμένων παιδιών. Περίπου το ένα στα επτά παιδιά που εμφανιζόταν στις φωτογραφίες, έχει επιστρέψει ασφαλές στο σπίτι του.

Την Ημέρα των Αγνοουμένων Παιδιών καθιέρωσε το 1983 ο αμερικανός πρώην πρόεδρος Ρόναλντ Ρήγκαν ως ημέρα μνήμης για την εξαφάνιση ενός εξάχρονου αγοριού από τη Νέα Υόρκη. Το παιδί αυτό δεν έχει βρεθεί ακόμα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση