Οι εξωτικές διακοπές μειώνουν τα αποθέματα αίματος

Οι Βρετανοί που πρόκειται να ταξιδέψουν σε εξωτικά μέρη, καλούνται να δώσουν αίμα πριν την αναχώρηση τους, καθώς όταν επιστρέψουν δε θα μπορούν να δώσουν αίμα για ένα χρόνο, βάση των αυστηρών κανόνων που ισχύουν για την αποφυγή μόλυνσης από ασθένειες που προέρχονται από εξωτικά μέρη.

Οι υπεύθυνοι του National Blood Service τονίζουν ότι είναι ζωτικής σημασίας, τα άτομα να εντάξουν την αιμοδοσία στις πρωταρχικές του προτεραιότητες, καθώς υπάρχει συνεχής αύξηση του αριθμού των τουριστών που ταξιδεύουν σε εξωτικές χώρες, με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος μείωσης των αποθεμάτων αίματος.

Μία ανεξάρτητη έρευνα, που έγινε από το Βρετανικό ταξιδιωτικό γραφείο Thomas Cook, αποκάλυψε ότι μόνο το 1% των παραθεριστών σκέφτονται να δώσουν αίμα πριν φύγουν για διακοπές.

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας αφαιρούνται τα κύτταρα που πιθανόν να περιέχουν τον ιό του HIV. Eκτός όμως από τον ιό του HIV υπάρχουν και άλλες ασθένειες, όπως η ελονοσία, που είναι δυνατόν να προσβάλλουν τον ανθρώπινο οργανισμό μέσω μετάγγισης αίματος. Οι δωρητές αίματος πρέπει να είναι άνω των 17 ετών και κάτω των 60, καθώς επίσης να μην πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση