Προσοχή στις δίαιτες στην εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση, που υποβάλλονται σε λανθασμένες δίαιτες απώλειας βάρους διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από οστεοπόρωση, προειδοποίησαν σήμερα επιστήμονες του Ισπανικού Ιδρύματος κατά της Οστεοπόρωσης στη Γρανάδα.

Οπως εξήγησαν οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος, οι μισές Ισπανίδες ηλικίας άνω των 50 ετών δε λαμβάνουν στη διατροφή τους αρκετή ποσότητα ασβεστίου, το οποίο θωρακίζει τα οστά από την οστεοπόρωση. Η νόσος αυτή τα καθιστά εύθραυστα, μειώνοντας την οστική πυκνότητα συνήθως μετά την ηλικία των 40 ετών.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι οι πιο μεγάλες στην ηλικία γυναίκες πρέπει να λαμβάνουν ημερησίως 1.000 έως 1.500 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου. Ενα ποτήρι γάλα για παράδειγμα, περιέχει 240 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου.

Τη βασικότερη πηγή ασβεστίου αποτελούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, στα οποία το ασβέστιο που περιέχεται έχει πολύ καλή απορρόφηση. Καλές πηγές αποτελούν και ορισμένα λαχανικά και ξηροί καρποί. Πολλές γυναίκες όμως αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα από φόβο μήπως αυξήσουν το σωματικό τους βάρος.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση