Tο πράσινο τσάι προστατεύει το στομάχι

Το πράσινο τσάι βοηθάει στην πρόληψη των χρόνιων στομαχικών διαταραχών αλλά και του καρκίνου του στομάχου, όπως προκύπτει από έρευνα που έγινε στην Κίνα και δημοσιεύεται στο τεύχος Μαΐου, του επιστημονικού περιοδικού International Journal of Cancer.

Στην έρευνα που έγινε, πήραν μέρος 133 άτομα με καρκίνο του στομάχου, 166 άτομα που έπασχαν από χρόνια γαστρίτιδα και 433 υγιή άτομα. Ολοι οι συμμετέχοντες έδωσαν πληροφορίες σχετικές με τη διατροφή τους, το ποτό και το τσιγάρο, το οικογενειακό τους ιστορικό και άλλους παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στην εμφάνιση στομαχικής διαταραχής.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα υγιή άτομα κατανάλωναν πιο συστηματικά πράσινο τσάι συγκριτικά με τους πάσχοντες. Ακόμα και αν ληφθούν υπόψη οι άλλοι παράγοντες υγείας, η κατανάλωση πράσινου τσαγιού συνδέεται με τις μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης γαστρίτιδας και καρκίνου του στομάχου. Οσο πιο συχνή και μακροχρόνια είναι η κατανάλωση του πράσινου τσαγιού, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του στομάχου.

Παρά τη μείωση που παρατηρείται στον καρκίνο του στομάχου τα τελευταία χρόνια, η συγκεκριμένη εντόπιση παραμένει η δεύτερη κατά σειρά πιο κοινή μορφή παγκοσμίως.

Μία σειρά από έρευνες αναφέρουν ότι η συστηματική κατανάλωση πράσινου τσαγιού μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του στομάχου συγκριτικά με την κατανάλωση άλλων ειδών αφεψημάτων ή την παντελή αποχή κατανάλωσης τσαγιού.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση