Σινεμά πέρα από το φράγμα του ήχου

Σε ένα πάγιο αίτημα των ανθρώπων με προβλήματα ακοής ανταποκρίνεται το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, με την προβολή τριών υποτιτλισμένων ελληνικών ταινιών, στις 25, 26 και 27 Μαΐου, στην αίθουσα Αστρον του δικτύου Φιλμσέντερ. Η προσπάθεια αυτή που εντάσσεται στο πρόγραμμα ‘Σινεμά πέρα από το φράγμα του ήχου’ φέρνει για πρώτη φορά τον εγχώριο κινηματογράφο κοντά σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο με τις εικόνες κοινό.

“Η τιμή της αγάπης” (1984) της Τόνιας Μαρκετάκη, “Λούφα και παραλλαγή” (1984) του Νίκου Περάκη και “Πέτρινα χρόνια” (1985) του Παντελή Βούλγαρη, είναι μόνο η αρχή της ιδέας του Κέντρου και συγκεκριμένα της σκηνοθέτιδας Λουκίας Ρικάκη.

Στη συνέχεια, με τη νέα σεζόν οι απογευματινές παραστάσεις στις αίθουσες του Φίλμσέντερ, που είναι διασκορπισμένες σε κομβικά σημεία της πρωτεύουσας θα διατίθενται σε προβολές υποτιτλισμένων ελληνικών ταινιών.

Το πρόγραμμα αυτό θα γενικευθεί σε όλη την επικράτεια με 23 ταινίες και η ανταπόκριση αναμένεται να είναι τεράστια αν κρίνει κανείς από τα φαξ που κατακλύζουν την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας, σχετικά με το θέμα.

Σήμερα ο πρόεδρος της, Κωνσταντίνος Γαργάλης, στη νοηματική γλώσσα, είπε: “Οι εικόνες ζουν και υπάρχουν πολύ πέρα από τους ήχους. Εμείς ζούμε από τις εικόνες γι’ αυτό και το σινεμά βρίσκεται πολύ κοντά μας”. Και είναι επίσης αλήθεια, ότι όλα αυτά τα χρόνια, οι κωφοί (25.000 στη χώρα μας), δεν είχαν καμιά επαφή με τον ελληνικό κινηματογράφο, παρά μόνο με τον ξένο.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση