Τα παιδιά επηρεάζονται άμεσα από τις διατροφικές συνήθειες των γονιών

Η διαμόρφωση των διατροφικών συνηθειών των παιδιών, όπως για παράδειγμα οι ώρες, ο αριθμός και το είδος των γευμάτων, εξαρτώνται άμεσα από τις διατροφικές συνήθειες των γονέων. Αυτό προκύπτει από έρευνα που δημοσιεύεται στο τεύχος Μαΐου του επιστημονικού περιοδικού Journal of the American Dietetic Association.

Στην τετραετή έρευνα στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 400 οικογένειες, Αφρικο-Αμερικανικής καταγωγής, σχεδόν το 50% των γονέων εμφανίζονται να καταναλώνουν ή να προσπαθούν να καταναλώνουν τρόφιμα τα οποία θα ήθελαν να καταναλώνουν και τα παιδιά τους.

Το 60% των γονέων δηλώνουν ότι όταν τα παιδιά τους, τους βλέπουν να καταναλώνουν με ευχαρίστηση φρούτα και λαχανικά, τότε και αυτά με τη σειρά τους τα δοκιμάζουν. Ομως μόνο το 30% των γονέων φαίνεται να θέτει κανόνες στα παιδία, σε ό,τι αφορά την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.

Τα παιδιά λοιπόν τείνουν να ακολουθούν τις διατροφικές συνήθεις που εφαρμόζουν οι γονείς τους, και επειδή στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό των γονέων τρώνε πραγματικά υγιεινά, τα παιδιά αποκτούν κακές διατροφικές συνήθειες.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση