Κινητοποιήσεις σε Τζάνειο και Λαϊκό

Δεν πραγματοποιούνται τα προγραμματισμένα ιατρεία και χειρουργεία στο Τζάνειο μέχρι και την Παρασκευή 18 Μαϊου, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων των γιατρών, αλλά και των υπόλοιπων εργαζομένων του νοσοκομείου. Σε επικοινωνία που είχαμε με την κ. Διακάκη μέλος της ΕΙΝΑΠ μας ανέφερε ότι οι γιατροί έχουν να πληρωθούν τις εφημερίες δύο μηνών, ενώ πιέζονται να μειώσουν τους εφημερεύοντες γιατρούς, στα πλαίσια του οικονομικού πλάνου του νοσοκομείου.

Ταυτόχρονα υπάρχουν δύσκολες συνθήκες εργασίας, μια και υπάρχει έλειψη νοσηλευτών και τραυματιοφορέων. Οι κινητοποιήσεις αφορούν ακόμη συνταξιοδοτικά ζητήματα καθώς και την χορήγηση ανθυγιεινού επιδόματος, όπως και πρόβλεψη ρύθμισης για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων του Νοσοκομείου. Οι γιατροί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του Τζανείου έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία την Δευτέρα 21 Μαϊου.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό στο Λαϊκό με κυρίαρχο αίτημα την αντιμετώπιση του προβλήματος της δραματικής μείωσης του προσωπικού.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση