Η αισθητική του προσώπου αφορά και τον Οδοντίατρο

Την ανάγκη του ασθενή που δεν θέλει απλά τη θεραπεία των δοντιών του, αλλά και τη βελτίωση της εικόνας του στόματος και του προσώπου του, επεσήμανε ο αναπληρωτής καθηγητής Οδοντιατρικής στο Α.Π.Θ. κ. Αργύρης Πισιώτης, μιλώντας στο Διεθνές Συνέδριο Αισθητικής Οδοντιατρικής που γίνεται στη Θεσσαλονίκη.

Ο σύγχρονος οδοντίατρος είναι σε θέση να καθοδηγήσει τους ασθενείς του προς την αισθητική βελτίωση, που αυτοί επιζητούν, προτείνοντας λύσεις επιστημονικά τεκμηριωμένες, οι οποίες θα προστατέψουν τα δόντια από δυσάρεστες συνέπειες.

Οπως εξήγησε ο κ. Πισιώτης, ο ολικά νωδός ασθενής πέρα από την έλλειψη των δοντιών έχει να αντιμετωπίσει και την παραμόρφωση του προσώπου του έξ’ αιτίας, αφ΄ενός της μείωσης του κάθετου ύψους του προσώπου και αφ΄ετέρου της έλλειψης υποστήριξης στα χείλη και τις παρειές του, υποστήριξη που παρείχαν τα δόντια τα οποία έχασε δίνοντάς του όψη γεροντική (γεροντικό προσωπείο).

Οι οδοντοστοιχίες που πρέπει να κατασκευάσει ο οδοντίατρος δεν έχουν σκοπό να αποκαταστήσουν μόνο τη δυνατότητα της μάσησης, αλλά και τη φυσική εμφάνιση του προσώπου. Για να γίνει αυτό πρέπει να ακολουθηθούν κανόνες για την τοποθέτηση των δοντιών σε τέτοια θέση, που να εξυπηρετείται και η μάσηση και η φυσική εμφάνιση του προσώπου, κατέληξε ο κ. Πισιώτης.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση