Ιταλο-γερμανικός πόλεμος για ραδιενεργά σπαγγέτι

Ιταλογερμανικός πόλεμος για την μακαρονάδα, ξέσπασε μετά από δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου, που καταγγέλλουν την παρουσία ραδιενεργών ουσιών στα ιταλικά ζυμαρικά. Συγκεκριμένα η εφημερίδα “Φρανγκφούτερ Αλγκεμάιν Τσάιτουνγκ” σε πρωτοσέλιδο άρθρο της καταγγέλλει ότι μεγάλο μέρος του σιταριού που καλλιεργείται στην Ιταλία και σε άλλες μεσογειακές περιοχές είναι μεταλλαγμένο και έχει υποστεί επεξεργασία με ακτινοβολίες κοβαλτίου.

Το άρθρο αυτό προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του Ιταλού υπουργού Γεωργίας κ. Π. Σκάνιο ο οποίος δήλωσε :”Στη Γερμανία μεταλλαγμένη είναι σίγουρα η πληροφόρηση, δεν πρόκειται να δεχθούμε αυτή την επίθεση χωρίς να αντιδράσουμε. Ηδη έδωσα εντολή σε δικηγόρους να υποβάλουν μήνυση και να αναλάβουν την προστασία των προϊόντων μας. Τα ιταλικά ζυμαρικά είναι απόλυτα σίγουρα”.

Αλλά και οι ανάλογες ενώσεις των ιταλών παραγωγών σιταριού και ζυμαρικών κατήγγειλαν σαν ανεύθυνο αυτό το δημοσίευμα ζητώντας μάλιστα την επέμβαση της ΕΕ με τη δημιουργία μιας Αρχής για τον έλεγχο και στην ασφάλεια της διατροφής.

Ομως η Ιταλία δέχθηκε και νέα γερμανική επίθεση, αυτή τη φορά απ` το περιοδικό “Στερν” που γράφει ότι τα φρούτα που προέρχονται από τη Ν. Ευρώπη έχουν υποστεί μια χημική επεξεργασία. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι εξετάσθηκαν σε ειδικό εργαστήριο του Αμβούργου, φράουλες εισαγωγής από την Ιταλία και διαπιστώθηκε στο 30%, παρουσία φυτοφαρμάκων που είναι καρκινογόνα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση