Για…τρίχες ξοδεύουν εκατομμύρια δολλάρια οι Αυστραλοί

Από ειδικές φαρμακευτικές αγωγές έως κοπριά από κότες: Οι Αυστραλοί με προβλήματα τριχοφυίας, πάνω στην απόγνωσή τους, σπαταλούν εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο σε γιατροσόφια. Οπως αναφέρουν οι υγειονομικές αρχές της χώρας, πολλές από τις μεθόδους που ακολουθούν για τη θεραπεία της φαλάκρας, είναι τουλάχιστον αμφισβητήσιμες.

Χιλιάδες άνδρες βλέποντας τα μαλλιά τους να πέφτουν, χρησιμοποιούν ύποπτα σαμπουάν, κρέμες, λοσιόν, πούδρες, ενώ άλλοι, ακόμη πιο απελπισμένοι καταφεύγουν σε αστεία γιατροσόφια, όπως επάλειψη του κεφαλιού τους με…κοπριά από κότες η αγελάδες, σκόρδο, μέλι ή ακόμη και με λάδια αυτοκινήτου.

‘Υπάρχουν πολλοί που είναι διατεθειμένοι να κάνουν ο,τιδήποτε και να ξοδέψουν υπέρογκα ποσά, προκειμένου να δουν τα μαλλιά τους να φυτρώνουν ξανά. Αυτοί είναι και ο εύκολος στόχος των κερδοσκόπων’ είπε ο Ντέϊβιντ Σάλιγκερ, διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Τριχολόγων, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο πιο ασφαλής τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος είναι η επίσκεψη σε ένα εξειδικευμένο γιατρό.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση