Υποτροφία σε Eλληνίδα παιδίατρο για έρευνα στα λοιμώδη

Η Ευρωπαϊκή Εταιρία για τα Παιδιατρικά Λοιμώδη Νοσήματα (European Society for Pediatric Infectious Diseases, ESPID) ανακοίνωσε την αποδέκτη της Υποτροφίας Wyeth Lederle Vaccines κατά των Λοιμωδών Νοσημάτων, για το έτος 2001. To βραβείο, το οποίο υποστηρίζεται από την Wyeth Lederle Vaccines εδώ και επτά χρόνια, δόθηκε στην Ελένη Μαλτέζου M.D., Ph.D., παιδίατρο του Νοσοκομείου Παίδων Π&Α Κυριακού στην Αθήνα, για το πρωτοποριακό ερευνητικό της έργο στην μελέτη του πυρετού Q σε παιδιά.

Συγκεκριμένα σε Δελτίο Τύπου που μας έστειλε η IKON Porter Novelli ναφέρεται ότι με την παραλαβή του βραβείου, η απονομή του οποίου έγινε από τον Mieke Hoogkamp-Korstanje, Πρόεδρο της ESPID και τον Frank Malinoski, M.D., Ph.D., Αντιπρόεδρο της Global Medical Affairs, Wyeth Global Pharmaceuticals, η Δρ. Μαλτέζου δήλωσε: «Η βράβευση αυτή αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα. Η υποτροφία θα μου δώσει τη δυνατότητα να αφιερώσω τα επόμενα δύο χρόνια στο Πανεπιστήμιο Universite de la Mediterranee (Unite des Rickettsies) στη Μασσαλία της Γαλλίας, για να ερευνήσω την επιδημιολογία και την ανοσολογία του πυρετού Q σε παιδιά, η οποία δεν έχει μελετηθεί στο παρελθόν».

Ο Ron Dagan, Καθηγητής του Τμήματος Παιδιατρικής και Λοιμωδών Νοσημάτων του Πανεπιστημίου Ben-Gurion του Negev, Beer-Sheva, Ισραήλ, και Αντιπρόεδρος της ESPID πρόσθεσε: «Το υψηλού κύρους αυτό βραβείο, δημιουργήθηκε για να στηρίζει τους νέους επιστήμονες ώστε να συνεισφέρουν στον τομέα της έρευνας για την αποτελεσματική διαχείριση και εξάλειψη χρόνιων και ιδιαίτερα σοβαρών λοιμωδών νοσημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο»

«Πιστεύουμε στην αξία της ESPID ως οργανισμού καθώς και στα ταλέντα που αναδεικνύει. Η υποστήριξη επιστημόνων όπως η Δρ. Μαλτέζου δεν αποτελεί μόνο επένδυση στον τομέα της έρευνας των λοιμωδών νοσημάτων, αλλά και επένδυση για την ζωή των παιδιών μας» δήλωσε ο Δρ Malinoski.

Η Ευρωπαϊκή Εταιρία για τα Παιδιατρικά Λοιμώδη Νοσήματα (ESPID) δημιουργεί τις βάσεις για Ευρωπαίους ερευνητές που ενδιαφέρονται για τα λοιμώδη νοσήματα στα παιδιά καθώς και την πρόληψη τους κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας. Η εταιρία ασχολείται με ποικίλες δραστηριότητες μεταξύ των οποίων είναι η οργάνωση πολυκεντρικών κλινικών δοκιμών, η διεθνής ανταλλαγή υποτρόφων καθώς και η διοργάνωση ετήσιου συνεδρίου.

Η εταιρία Wyeth Lederle Vaccines αποτελεί τον κλάδο της Wyeth Ayerst Pharmaceuticals, κορυφαίας διεθνούς φαρμακευτικής εταιρίας με μείζονα ερευνητικό προσανατολισμό και ηγετικά προϊόντα σε εμβόλια και βρεφικές τροφές καθώς και στους τομείς της υγείας της γυναίκας, των καρδιοαγγειακών θεραπειών, των φαρμάκων για το κεντρικό νευρικό σύστημα, τις λοιμώδεις νόσους, την ογκολογία και τη βιοτεχνολογία.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η Wyeth Lederle Vaccines έχει αναπτύξει το Meningitec το νέο συζευγμένο εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας Τύπου C (το οποίο κυκλοφορεί και στην Ελληνική αγορά από τον Ιανουάριο), καθώς και το Prevenar, το πρώτο συζευγμένο εμβόλιο για την πρόληψη της πνευμονιοκοκκικής νόσου σε βρέφη και μικρά παιδιά, το οποίο διατίθεται στις ΗΠΑ, την Αργεντινή και την Ελβετία και αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ήδη κυκλοφορεί στην Μεγ. Βρεταννία, Γερμανία, Ισπανία).

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση