Από το Ιντερνετ ενημερώνονται οι Αμερικανοί για θέματα υγείας

Το 75% των Αμερικανών που είναι χρήστες του Ιντερνετ, το χρησιμοποιούν και για απόκτηση ιατρικών πληροφοριών. Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία “Harris Poll”, ενενήντα επτά εκατομμύρια Αμερικάνοι ψάχνουν το δίκτυο για πληροφορίες που έχουν να κάνουν με θέματα υγείας.

Οι πιο συχνοί χρήστες, αυτοί δηλαδή που μπαίνουν στο δίκτυο, πάνω από 8 ώρες την εβδομάδα, ψάχνουν για ειδήσεις που αφορούν στην υγεία, πάνω από 6 φορές τον μήνα. Συγκριτικά, οι πιο περιστασιακοί χρήστες, γυρεύουν πληροφορίες περίπου 2 φορές το μήνα. Ο μέσος όρος είναι, για τους χρήστες του Ιντερνετ 3,3 φορές το μήνα.

Η πλειοψηφία των χρηστών του Ίντερνετ, το 52%, χρησιμοποιεί μια πύλη ή μια μηχανή αναζήτησης για να τους μεταφέρει στο κατάλληλο ιατρικό site και το 16%, μπαίνει σε μεγάλους δημοσιογραφικούς κόμβους, όπου ελπίζουν ότι θα βρουν τις πληροφορίες που γυρεύουν. Λιγότερο από 25% των χρηστών ψάχνει κάποιο συγκεκριμένο ιατρικό site.

Σύμφωνα με το Humphrey Taylor, διευθυντή της στατιστικής υπηρεσίας, “οι αριθμοί δείχνουν το τεράστιο ενδιαφέρον του κοινού, για ενημέρωση στο χώρο της υγείας”.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση