Ασκηση με δίαιτα κατά τον θηλασμό απαιτεί βιταμίνη Β6

Οι θηλάζουσες μητέρες που έχουν πάρει πολλά κιλά κατά την εγκυμοσύνη, όταν ακολουθούν δίαιτα αδυνατίσματος και ασκούνται, θα πρέπει να λαμβάνουν συμπλήρωμα βιταμίνης Β6. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα στις ΗΠΑ.

Ο θηλασμός δημιουργεί αυξημένες ανάγκες στη γυναίκα, τόσο σε ενέργεια, όσο και σε θρεπτικά συστατικά. Οι ανάγκες για βιταμίνη Β6, η οποία είναι απαραίτητη για το νεογέννητο, είναι αυξημένες και η συγκέντρωσή της, στο μητρικό γάλα, εξαρτάται από την πρόσληψη της μητέρας.

Η σωματική άσκηση μπορεί επίσης να αυξήσει τις απαιτήσεις για Β6, γιατί αυξάνει τη χρήση και την αποβολή της συγκεκριμένης βιταμίνης.

Οι θηλάζουσες μητέρες που συμμετείχαν στη μελέτη, είχαν Δείκτη Μάζας Σώματος από 25 έως 30. Χωρίστηκαν σε διαφορετικές ομάδες.

Η μία ομάδα περιόρισε την ενεργειακή πρόσληψη κατά 500 θερμίδες και παράλληλα περιέλαβε σωματική άσκηση, για μια περίοδο 4 εβδομάδων. Η άλλη ομάδα δεν περιόρισε τις θερμίδες και δεν είχε σωματική άσκηση για την περίοδο αυτή. Ολες οι γυναίκες έλαβαν συμπλήρωμα βιταμίνης Β6.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο περιορισμός της ενεργειακής πρόσληψης και η άσκηση από 4-14 εβδομάδες, σε υπέρβαρες θηλάζουσες μητέρες, που λαμβάνουν συμπλήρωμα Β6, δεν επηρεάζει τα επίπεδα της βιταμίνης στη μητέρα ή την ανάπτυξη του μωρού.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση