Εκτός νόμου η κλωνοποίηση στη Βρετανία

Ο υπουργός Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, Αλαν Μίλμπερν, πρόκειται να ανακοινώσει ότι τους ερχόμενους μήνες θα καταθέσει νομοσχέδιο με το οποίο η κλωνοποίηση θα τεθεί εκτός νόμου. Οπως ανακοινώνεται σήμερα, προωθείται νομοθεσία, ώστε η Μεγάλη Βρετανία, να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα απαγορεύσει την κλωνοποίηση ανθρώπων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ιντιπέντεντ”.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ προσπαθεί να καθησυχάσει τους φόβους και τις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί όσον αφορά την τεχνολογία της γενετικής, προσθέτει η εφημερίδα.

Μέχρι σήμερα την τεχνική της κλωνοποίησης μπορούν να χρησιμοποιούν οι επιστήμονες αφού λάβουν ειδική άδεια. Μολονότι μέχρι τώρα η “παραγωγή” ανθρώπων μέσω κλωνοποίησης απαγορευόταν από την Αρχή Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας, η πολιτική αυτή θα μπορούσε να ανατραπεί οποιαδήποτε στιγμή και να δοθεί η άδεια για κάτι τέτοιο. Το υπουργείο πιστεύει οτι ο μοναδικός τρόπος για να διασφαλιστεί οτι δεν θα γίνει ποτέ κλωνοποίηση είναι να απαγορευτεί πλήρως.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση