Προσοχή στη χρήση Βιοτεχνολογίας στη Γεωργία

Τις μεγάλες αλλαγές που υφίσταται η Ελληνική Γεωργία προκειμένου να προσαρμοστεί στο νέο αγροτοδιατροφικό μοντέλο και την ουσιαστική συμβολή της έρευνας και της τεχνολογίας επεσήμανε ο Υφυπουργός Γεωργίας κ. Β. Αργύρης σε ομιλία του, στην ημερίδας που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων με θέμα: ‘Η βιοτεχνολογία στη Γεωργία’.

Οπως τόνισε ο κ. Αργύρης οι διατροφικές κρίσεις και η αλόγιστη χρήση της βιοτεχνολογίας δημιουργούν κλίμα δυσπιστίας στην κοινωνία, γι’αυτό ‘οι εξελίξεις της βιοτεχνολογίας πρέπει να τεκμηριώνονται αντίστοιχα σε ό,τι αφορά το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Στη συνέχεια ανέλυσε το θέμα που προέκυψε με τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ), αλλά και την αντίδραση του Υπουργείου Γεωργίας έπειτα από συνεργασία με τους ειδικούς του τομέα.

Συγκεκριμένα το νέο κανονιστικό πλαίσιο που είναι πρωτοπόρο στην Ε.Ε., θα καθορίζει τις ελεγκτικές διαδικασίες δειγματοληψίες & κυρώσεις, σχετικά με τις προσμίξεις ΓΤΟ σε συμβατικούς σπόρους.

Θα δημιουργηθεί Εθνικό Συμβούλιο Βιοτεχνολογίας για τα αγροτικά προϊόντα (σε νομοπαρασκευαστικό στάδιο), με τον ρόλο συμβούλου του Υπουργείου Γεωργίας στο οποίο θα συμμετέχουν κορυφαίοι επιστήμονες της χώρας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση