Ρεκόρ μυωπίας στο Χονγκ Κονγκ

Το 64% των μαθητών του Χονγκ Κονγκ είναι μύωπες, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε 4.000 μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από το Κινεζικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ. Οι περισσότεροι μαθητές υποφέρουν από υψηλό βαθμό μυωπίας, ο οποίος θα επιδεινωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο στον κόσμο καθώς το αντίστοιχο πρόβλημα στην Ιαπωνία ανέρχεται σε 55%, στη Σιγκαπούρη σε 49%, στην Κίνα σε 39%, στην Ελλάδα σε 37% και στις ΗΠΑ 25%.

Οι λόγοι για το τόσο μεγάλο ποσοστό μυωπίας στα παιδιά του Χονγκ Κονγκ δεν έχουν διευκρινισθεί αλλά διάφορες θεωρίες το αποδίδουν σε γενετικά αίτια, ανθυγιεινή διατροφή, στη τάση των ανθρώπων να ζουν σε μικρά και όχι καλά φωτιζόμενα διαμερίσματα και στις πολλές ώρες που τα παιδιά παρακολουθούν τηλεόραση ή βρίσκονται μπροστά σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Κλινικές δοκιμές πραγματοποιούνται τώρα στο Χονγκ Κόνγκ για ένα φαρμακευτικό σκεύασμα με σταγόνες, που πιθανόν να βοηθήσει στη θεραπεία ή στον έλεγχο της μυωπίας. Οι σταγόνες, με την ονομασία Pirespine, δοκιμάσθηκαν σε 150 παιδιά ηλικίας 6 έως 12 χρόνων στις ΗΠΑ με εξαιρετική επιτυχία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση