Αρνητική πρωτιά της Στερεάς Ελλάδας στα τροχαία

H Στερεά Ελλάδα είναι η περιοχή στην Ευρώπη με τους περισσότερους νεκρούς ανά εκατομμύριο αυτοκινήτων, ενώ η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη συχνότητα τροχαίων δυστυχημάτων στην ΕΕ. Αυτές οι ευρωπαϊκές πρωτιές που δεν κολακεύουν τη χώρα μας, είναι τα συμπεράσματα της κοινοτικής στατιστικής Υπηρεσίας Eurostat, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία του 1998, στην Ελλάδα αντιστοιχούν 212 τροχαία ατυχήματα ανά εκατομμύριο ανθρώπους, αριθμός που είναι πολύ μεγαλύτερος από τη δεύτερη στη λίστα Πορτογαλία, που ακολουθεί με 187 και σχεδόν τετραπλάσιος από την Μεγ. Βρετανία, η οποία είναι τελευταία στη λίστα. Μάλιστα, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, μόνον στην Ελλάδα και στην Ιρλανδία παρουσιάστηκε αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων την τελευταία δεκαετία.

Εκτός όμως από τον αριθμό των τροχαίων, στην Ελλάδα ανήκει και η πρωτιά που αφορά στον αριθμό των νεκρών από τροχαία. Έτσι, η Στερεά Ελλάδα παίρνει τον τίτλο της πιο επικίνδυνης περιοχής για οδήγηση σε ολόκληρη την Ευρώπη, αφού σε κάθε εκατομμύριο αυτοκινήτων, αντιστοιχούν περίπου 2.600 θάνατοι.

Από την Ελλάδα η μεγαλύτερη μείωση στους νεκρούς από τροχαία, παρουσιάστηκε στην Πελοπόννησο (-15%) και η μεγαλύτερη αύξηση στη Δυτική Μακεδονία (+45%). Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο αριθμός των αυτοκινήτων στην Ελλάδα σχεδόν διπλασιάστηκε μεταξύ 1988 και 1998 (αύξηση 77%).

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση