Σημαντικά μέτρα πρόνοιας από το υπουργείο Υγείας

Τη δημιουργία 1800 μονάδων πρόνοιας μέσα στα επόμενα τρία χρόνια ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας κ. Α. Παπαδόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο. Ο νέος σχεδιασμός για την πρόνοια θα κοστίσει 95 δισ. δρχ, από τα οποία το ένα τέταρτο θα προέλθει από εθνικούς πόρους.

Οι μονάδες αυτές θα απευθύνονται σε ηλικιωμένους, σε παιδιά και σε άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ θα εφαρμοστούν και 50 προγράμματα προάσπισης και προαγωγής Υγείας και Κοινωνικής Ενσωμάτωσης ελλήνων Τσιγγάνων, καθώς και 400 προγράμματα για την ανάπτυξη του δικτύου κοινωνικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, προβλέπεται η δημιουργία Κέντρων δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με αναπηρία και επέκταση του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”.Θα δημιουργηθούν 1000 νέες δομές ώστε να καλυφθεί η επικράτεια. Προβλέπεται επίσης να ιδρυθούν 80 κέντρα ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων ατόμων, στα οποία τα άτομα αυτά θα μπορούν να απασχολούνται από τις 8 έως τις 3:30 το μεσημέρι.

Ειδική μεταχείριση θα έχουν στο νέο προνοιακό χάρτη τα άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς και οι άποροι. Τα περισσότερα προνοιακά ιδρύματα κυρίως αυτά που αφορούν παιδιά, θα εποπτεύονται από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Το πακέτο της μεταρρύθμισης στην πρόνοια εκτιμάται ότι για να λειτουργήσει θα πρέπει να απασχοληθούν πάνω από 8.500 εργαζόμενοι, οι οποίοι θα προσληφθούν μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση