Βαλκανικό Συνέδριο για την ελονοσία

Βαλκανικό συνέδριο, με συμμετοχή επιστημόνων από όλη την Ευρώπη, με θέμα τις νεώτερες εξελίξεις στην ελονοσία, πρόκειται να διεξαχθεί στο Λιθότοπο των Σερρών. Στο συνέδριο, ειδικοί επιστήμονες και ερευνητές θα παρουσιάσουν μελέτες τους πάνω στην ελονοσία, μια νόσο που πλήττει ακόμη αρκετές περιοχές του κόσμου.

Με την ευκαιρία θα γίνουν προτάσεις και θα κατατεθούν προγράμματα μικρού κόστους, που στηρίζονται από την εφαρμογή βιολογικών μεθόδωνν και αποσκοπούν στη μείωση των κουνουπιών ή ακόμα και στην εξαφάνισή τους.

Στη διάρκεια της συνάντησης αυτής θα συγκροτηθεί μόνιμη επιτροπή επιστημόνων, έργο της οποίας θα ειναι η παροχή ουσιαστικών πληροφοριών και τεχνογνωσιών στον τομέα καταπολέμησης των κουνουπιών, σε συνεργασία με νομαρχιακές και δημαρχιακές αυτοδιοικήσεις.

Η Ευρωπαική Ένωση διαθέτει σημαντικά χρηματικά ποσά βάσει ολοκληρωμένων μελετών για την αφάνιση των κουνουπιών, αρκεί βέβαια οι ενδιαφερόμενες χώρες να παρουσιάζουν πλήρη προγράμματα, μέσα, αλλα και φάρμακα, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν, προκειμένου να καταπολεμήσουν τα βλαβερά κουνούπια.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση