Σοβαρές παραλείψεις στις ετικέτες τροφίμων

Κίνδυνο μπορεί να διατρέχουν οι καταναλωτές από τις παραλείψεις που υπάρχουν στις ετικέτες των συσκευασμένων τροφίμων. Από έρευνα του Αμερικανικού οργανισμού τροφίμων και φαρμάκων (FDA) προκύπτει ότι το 25% των κατασκευαστών στη βιομηχανία τροφίμων δεν αναφέρει στις ετικέτες, συστατικά στα τρόφιμα, τα οποία μπορεί να προκαλούν αλλεργίες.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα της Αμερικανικής εφημερίδας New York Times, οι παραλείψεις αυτές αποτελούν απειλή για σχεδόν επτά εκατομμύρια Αμερικανούς οι οποίοι υποφέρουν από τροφικές αλλεργίες και βασίζονται στις πληροφορίες που παρέχουν οι ετικέτες στις συσκευασίες όταν επιλέγουν τρόφιμα.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, έχουν αποσυρθεί πολλά τρόφιμα από την αγορά, τα οποία στις ετικέτες τους δεν ανέγραφαν συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες, όπως ξηροί καρποί και αυγά.

Περίπου 30.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ, οδηγούνται κάθε χρόνο στα επείγοντα περιστατικά εξαιτίας αλλεργιών που προκαλούνται από τρόφιμα. Οι τροφικές αλλεργίες υπολογίζονται ότι ευθύνονται για το θάνατο 200 ατόμων ετησίως.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση