Χωρίς φάρμακα οι ασφαλισμένοι επτά Ταμείων

Οι φαρμακοποιοί δεν χορηγούν από χθες, Κυριακή 1/4, φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους επτά μεγάλων Ταμείων (ΤΕΒΕ, ΟΓΑ, ΗΣΑΠ, ΤΣΜΕΔΕ, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Πανεπιστημιακή Λέσχη και Πάντειο Πανεπιστήμιο). Η αιτία είναι ότι τα παραπάνω ταμεία καθυστερούν επί μήνες να εξοφλήσουν τις οφειλές τους, ύψους δύο δις. δραχμών, στα 3.200 φαρμακεία της Αττικής.

Οπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Λουράντος οι φαρμακοποιοί οδηγήθηκαν στην απόφαση αυτή μετά την ριζική αλλαγή του τρόπου εξόφλησης των λογαριασμών των φαρμακείων από τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Προσφάτως ‘ενεργοποιήθηκε’ το Προεδρικό Διάταγμα του 1975, βάσει του οποίου αλλάζει ριζικά ο τρόπος εξόφλησης των λογαριασμών των φαρμακείων από τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Τώρα, με την νέα ρύθμιση, στο νέο Π.Δ. (67/2000), Πάρεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν επιτρέπουν ακόμα και σε Ταμεία, που θέλουν να πληρώσουν, να προβούν στην εξόφληση των χρεών τους προς τα φαρμακεία.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, για να πληρωθεί ένα ένταλμα θα πρέπει πρώτα να υπογραφεί από τον Πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο οποίος όμως αρνείται να το υπογράψει εάν προηγουμένως δεν ελεγχθούν όλες οι συνταγές. Ο έλεγχος όμως πιθανόν να διαρκέσει και δύο χρόνια. Οπότε, τότε θα γίνει και η εξόφληση των χρεών των Ασφαλιστικών Ταμείων. Ήδη αρκετά Ασφαλιστικά Ταμεία, ποντάροντας στη διάταξη αυτή, καθυστερούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς τα φαρμακεία. Χρέη μηνών, που ξεπέρασαν τα 2 δις. δραχμές.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση