Λιγότερη τερηδόνα οι Ελληνες

Μειώθηκε την τελευταία δεκαετία η επίπτωση της τερηδόνας στον Ελληνικό πληθυσμό, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, αν και οι Ελληνες γονείς εξακολουθούν να μην προσέχουν όσο θα έπρεπε την υγεία των νεογιλών δοντιών των παιδιών τους. Η βελτίωση των δεικτών στοματικής υγείας δεν οφείλεται τόσο σε κάποιο οργανωμένο κρατικό σχέδιο αγωγής υγείας, όσο στην ευρεία διάδοση και κυκλοφορία της φθοριούχου οδοντόκρεμας.

Τα παραπάνω στοιχεία αναφέρθηκαν στην 1η Επιστημονική Σύνοδο Κοινωνικής Οδοντιατρικής , την οποία οργάνωσαν από κοινού όλες οι επιστημονικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο τομέα αυτό της Οδοντιατρικής και είχε θέμα: Ο ρόλος της Προληπτικής και Κοινωνικής Οδοντιατρικής στον 210 Αιώνα.

Στην εναρκτήρια ομιλία της, η καθηγήτρια της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της συνόδου, κ. Θ. Αθανσούλη, επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού της προσπάθειας των επιστημονικών εταιρειών, των συλλόγων των οδοντιάτρων αλλά και των κρατικών φορέων, με στόχο την προώθηση της πρόληψης και της οδοντιατρικής φροντίδας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση