Ολοκληρώθηκε η μεταφορά των πυρηνικών αποβλήτων στη Γερμανία

Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας oλοκληρώθηκε η τελευταία φάση της μεταφοράς των 60 τόνων πυρηνικών αποβλήτων προς το Γκόρλεμπεν, όπου και θα αποθηκευτούν, ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία, μετά από μία οδύσσεια που κράτησε τέσσερις ημέρες λόγω των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας εκατοντάδων οικολόγων.

Η μεταφορά των αποβλήτων καθυστέρησε τουλάχιστον 24 ώρες λόγω των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας εκατοντάδων οικολόγων σε διάφορα σημεία της διαδρομής. Μαχητικά στελέχη της οικολογικής οργάνωσης “Ρόμπιν Γουντ” είχαν συγκεντρωθεί στη σιδηροδρομική γραμμή του Σίσεντορφ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 16 χιλιομέτρων από το σταθμό του Ντάνενμπεργκ, για να διαμαρτυρηθούν.

Η γερμανική αστυνομία κατόρθωσε να απομακρύνει διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν τοποθετήσει τα χέρια τους σε μπετόν γύρω από τις σιδηροδρομικές γραμμές του Σίσεντορφ για να εμποδίσουν να περάσει από εκεί η αμαξοστοιχία με τα απόβλητα.

Οι αρχές χρειάστηκε μάλιστα να κάνουν επισκευές στις γραμμές προκειμένου να μπορέσει το τρένο, το οποίο έχει ήδη καθυστερήσει κατά μία ημέρα μετά τις επανειλημμένες προσπάθειες παρεμπόδισης του ταξιδιού του, να πραγματοποιήσει το τελευταίο σκέλος της διαδρομής του προς το Ντάνεμπεργκ.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση