Δύο νέες επιτυχείς μεταμοσχεύσεις καρδιάς στο Ωνάσειο

Εξιτήριο πήραν δύο νέοι που υποβλήθηκαν πρόσφατα σε μεταμόσχευση καρδιάς στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Με αφορμή το γεγονός, διοργανώθηκε στο Κέντρο μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση, στην οποία, ο πρόεδρος του ΔΣ του Ωνασείου καθηγητής Κ. Στεφανής δήλωσε, ότι με τους δύο αυτούς ασθενείς το πρόγραμμα του Κέντρου έχει συμπληρώσει 20 ασθενείς που έχουν δεχθεί μόσχευμα καρδιάς, ενώ η επιτυχία του προγράμματος είναι 90%.

Οι δύο νέοι, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση καρδιάς, μία 24χρονη από την Ξάνθη και ένα 16χρονο αγόρι από την Αλεξανδρούπολη μπορούν να αρχίσουνν μία νέα ζωή. Η 24χρονη Αννα Βαμβακίδου έπασχε από μυοκαρδιοπάθεια, ενώ ο 16χρονος Ανέστης Κουτουκάλης από συγγενή καρδιοπάθεια, και οι δύο είχαν παρουσιάσει καρδιακή ανεπάρκεια και η μόνη τους ελπίδα ήταν η μεταμόσχευση καρδιάς.

Η Αννα φοιτεί σε Τεχνικό Λύκειο και σκοπεύει να ασχοληθεί με τους υπολογιστές, όπως και ο Ανέστης που είναι μαθητής της 1ης Λυκείου. Την Αννα συνόδευε συγκινημένος ο πατέρας της και τον Ανέστη η μητέρα του, ενώ όλοι τόνισαν ότι κάθε άνθρωπος πρέπει να γίνεται δωρητής οργάνων.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση