Το τέλος της περιόδου;

Χάπι, το οποίο αναμένεται να μειώσει τον αριθμό των περιόδων από δώδεκα σε τέσσερεις το χρόνο, δοκιμάζεται αυτήν την εποχή στις ΗΠΑ, αρχικά για γυναίκες με προβλήματα όπως επώδυνη έμμηνο ρύση ή άλλες διαταραχές που μπορεί να οφείλονται σε ενδομητρίωση ή σε αρχόμενη εμμηνόπαυση.

Στη μελέτη που είναι υπό εξέλιξη και θα διαρκέσει ένα χρόνο, συμμετέχουν 1350 γυναίκες, οι οποίες λαμβάνουν το χάπι για 84 συνεχόμενες ημέρες, ενώ στη συνέχεια διακόπτουν για μια εβδομάδα.

Ο μεγάλος στόχος των ερευνητών είναι να πάρει το χάπι έγκριση για να χρησιμοποιηθεί είτε ως μέσο αντισύλληψης, είτε στις γυναίκες που εμφανίζουν προεμμηνορυσιακό σύνδρομο.

Η Δρ. Freedolph Anderson, επίκουρη καθηγήτρια μαιευτικής και γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή της Eastern Virginia στο Norfolk και βασική ερευνήτρια, δηλώνει ότι “η μείωση του αριθμού των περιόδων δεν είναι μια καινούργια ιδέα. Από την εποχή της ανακάλυψης των αντισυλληπτικών δισκίων, οι επιστήμονες ζητούν να βρουν ένα τέτοιο ασφαλές χάπι”.

Μέχρι σήμερα, το υπό διερεύνηση χάπι δεν έχει παρουσιάσει κάποια σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια. Εάν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με τις προσδοκίες των ερευνητών, σε περίπου 2 χρόνια, αυτό το χάπι θα βρίσκεται στην αγορά.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση