ΣτΕ: Επίδομα στις πολύτεκνες μητέρες ανεξαρτήτως εισοδήματος

Μετά την διαπίστωση της τελευταίας απογραφής ότι “ωραίοι είμαστε αλλά δεν …αυξηθήκαμε όσο έπρεπε”, το ΣτΕ φρόντισε να επαναφέρει το επίδομα σε όλες τις πολύτεκνες μητέρες, ανεξάρτητα από το συνολικό οικογενειακό εισόδημα. Συγκεκριμένα έκρινε αντισυνταγματική τη διάταξη, σύμφωνα με την οποία θεσπίζεται ανώτατο όριο ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος ως προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος, κρίνοντας παράλληλα αντισυγματικό το νόμο 2459/1997.

Σύμφωνα με το νόμο 2459/1997 είχε τεθεί ο περιορισμός ότι η εν λόγω παροχή θα καταβάλεται στις πολύτεκνες μητέρες, εφόσον το ετήσιο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει κάποια χρηματικά όρια, τα οποία είναι ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών που έχουν και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα.

Η απόφαση λήφθηκε μετά από προσφυγή πολύτεκνης μητέρας τεσσάρων παιδιών στο ΣτΕ, η οποία ζητούσε να ακυρωθεί η παραπάνω διάταξη.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι ο συνταγματικός νομοθέτης θεσπίζοντας την υπέρ των πολυτέκνων ειδική κρατική φροντίδα, δεν απέβλεψε στην ενίσχυση αυτών ως κατηγορίας οικονομικώς αδυνάτων.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση