Προσοχή στις πρωτεϊνικές δίαιτες

Τους κινδύνους που διατρέχουν όσοι ακολουθούν πρωτεϊνικές δίαιτες τονίζει σε έκθεσή της η Αμερικανική Ενωση Καρδιολογίας. Οι πρωτεϊνικές δίαιτες θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας μια και περιέχουν μεγάλες ποσότητες λίπους και ιδιαίτερα κορεσμένου, το οποίο αυξάνει την ‘κακή’ χοληστερίνη.

Οι πρωτεϊνικές δίαιτες, όπως είναι και η διάσημη στις ΗΠΑ, δίαιτα του Ατκινς, προωθούν την απώλεια βάρους επιτρέποντας να καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες τροφίμων ζωικής προέλευσης (κρέας, κοτόπουλο, γαλακτοκομικά).

Η ενέργεια που προέρχεται από λίπος, σε αυτού του τύπου δίαιτες, πολλές φορές ξεπερνά και το 50% της προσλαμβανόμενης ενέργειας. Η ενέργεια που προέρχεται από λίπος στη διατροφή μας δεν πρέπει να ξεπερνά το 30-40%.

Από το ποσοστό αυτό, τα κορεσμένα λιπαρά δεν πρέπει να αντιπροσωπεύουν ποσοστό μεγαλύτερο του 10% και στις πρωτεϊνικές δίαιτες το ποσοστό αυτό είναι ακόμα και τετραπλάσιο.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα επίπεδα της χοληστερίνης αλλά και της κακής χοληστερίνης να ανεβαίνουν σε, επικίνδυνα για την υγεία, επίπεδα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση