Απαισιοδοξία για τον αφθώδη στη Βρετανία

Ο αφθώδης πυρετός θα εξελιχθεί σε μια “επιζωοτία τεραστίων διαστάσεων” στη Βρετανία και ο αριθμός των εστιών στη χώρα μπορεί να φτάσει τις 4.000 μέχρι τον Ιούνιο από τις 480 που είναι σήμερα, επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών 70 νέες εστίες –αγροκτήματα και σφαγεία– θα εντοπίζονται καθημερινά, σε όλη τη Βρετανία, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.
Στο μεταξύ, η κυβέρνηση αποφάσισε για προληπτικούς λόγους να θανατωθούν όλα τα υγιή ζώα που ζουν σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων από τα αγροκτήματα που έχουν πληγεί από την επιζωοτία.

Στη Γερμανία, οι υπουργοί Γεωργίας των ομόσπονδων κρατιδίων ζήτησαν από την κυβέρνηση να επιτρέψει των εμβολιασμό των ζώων που κινδυνεύουν από τον αφθώδη πυρετό, παρά τις εμπορικές επιπτώσεις που θα έχει κάτι τέτοιο, αφού το κρέας των ζώων που έχουν εμβολιαστεί δεν μπορεί να πουληθεί.

Το ένα μετά το άλλο τα γερμανικά κρατίδια αποφασίζουν την απαγόρευση των σχολικών εκδρομών σε περιοχές της Ευρώπης που έχουν πληγεί από την επιζωοτία. Οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι απαγόρευσαν από σήμερα τη μεταφορά ζώων με τρένο εξαιτίας του αφθώδους πυρετού.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση