Μετάλια ψυχής από τους Ελληνες αθλητές των special olympics

Θερμή υποδοχή στους 36 Ελληνες αθλητές που μετείχαν στους 7ους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics, επεφύλαξε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού (ΓΓΑ) κ. Ν. Εξαρχος. Ο εκπρόσωπος της πολιτείας στην ομιλία του τόνισε την μεγάλη επιτυχία τους να κατακτήσουν 49 μετάλλια(16 Χρυσά, 16 Αργυρά, 17 Χάλκινα), φέρνοντας τη χώρα μας στη 2η θέση της κατάταξης.

Ο κ. Έξαρχος είπε μεταξύ άλλων τα εξής: ‘Μετά την υπέροχη τελετή Αφής της Φλόγας στο Ζάππειο, έρχεται σήμερα αυτός ο επίλογος να μας κάνει όλους υπερήφανους. Με τη μεγάλη τους προσπάθεια αυτά τα παιδιά κατέκτησαν 49 μετάλλια. Απέδειξαν ότι και στον αθλητικό ανταγωνισμό μπορούν να διακρίνονται με επιτυχία, να κατακτούν νίκες και μετάλλια.

Εκ μέρους της Πολιτείας θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν τη συμμετοχή μας σε τέτοιους αγώνες, όλους αυτούς που στάθηκαν κοντά στα παιδιά και συνέβαλαν στο να αισθάνονται σήμερα υπερήφανα. Τους εύχομαι πάντα τέτοιες επιτυχίες’.

Απαντώντας, εκ μέρους των Special Olympics, η κ. Δεσποτοπούλου ευχαρίστησε τον κ. Έξαρχο γιατί η Πολιτεία είναι κοντά σε αυτά τα παιδιά, που γίνονται πρότυπα και μέσα από τον προσωπικό τους αγώνα περνούν στην κοινωνία το μήνυμα ότι τα όποια προβλήματα δεν είναι ικανά να τα θέσουν στο περιθώριο της ζωής.

Η κ. Δεσποτοπούλου ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση της Πολιτείας αλλά και τον κ. Υφυπουργό προσθέτοντας ότι χωρίς αυτή τη συμπαράσταση δε θα μπορούσαν να σταθούν τέτοιες διοργανώσεις.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση