Γυναίκες και βασανιστήρια

Διημερίδα με θέμα “Γυναίκες και Βασανιστήρια” διοργάνωσε το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τον τερματισμό των βασανιστηρίων των γυναικών. Η οργάνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έκανε λόγο για αντίξοες συνθήκες των κρατουμένων στις φυλακές.

Στο πλαίσιο αυτό ζητά από τις αρμόδιες αρχές τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων, με τον άμεσο έλεγχο από τις δικαστικές αρχές προκειμένου να σταματήσουν οι βιασμοί και οι σεξουαλικές κακοποιήσεις των γυναικών κατά την κράτησή τους.

Επιπλέον ζητήθηκε η παροχή ιατρικής περίθαλψης των κρατουμένων ύστερα από βιασμούς και σεξουαλικές κακοποιήσεις, καθώς και της δυνατότητας πρόσβασης σε δικηγόρους για την καταγγελία οποιασδήποτε κακοποίησης, η οποία να ελέγχεται από αρμόδιους.

Επίσης κατά την διάρκεια της εκστρατείας η Διεθνής Αμνηστία έθεσε αίτημα της χρηματοδότησης προγραμμάτων βοήθειας σε γυναίκες θύματα βίας και ζήτησε από τα κράτη να αντιμετωπίσουν τις γυναίκες που ζητούν άσυλο με ιδιαίτερη ευαισθησία.

Τονίστηκε όμως ότι αυτό που θα οδηγήσει στη βελτίωση της κατάστασης των γυναικών, είναι η άμεση εφαρμογή των αρχών του διεθνούς δικαίου από όλα τα κράτη έτσι ώστε να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όσοι διαπράττουν εγκλήματα κατά του ανθρώπινου γένους.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας της κατά των βασανιστηρίων η Διεθνής Αμνηστία ασχολήθηκε και με την ενδοοικογενειακή βία των γυναικών και τη βία στην κοινότητα. Σκοπός της Διεθνούς Αμνηστίας είναι να κινητοποιήσει φορείς και άτομα να συμμετάσχουν στον αγώνα κατά των βασανιστηρίων στις γυναίκες.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση