Πρόβλεψη στα Σπάτα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες

Σειρά παρεμβάσεων σε όλους τους χώρους του νέου διεθνούς αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” έκανε ειδική επιτροπή, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες στις υπηρεσίες του αεροδρομίου. Οριοθετήθηκαν επίσης και οι ειδικές θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων.

Εχει τοποθετηθεί κατάλληλος οδηγός τυφλών και μερικώς βλεπόντων ατόμων με ανάγλυφη υφή και έντονη χρωματική αντίθεση από το πεζοδρόμιο του κτιρίου μέχρι τα γκισέ του αεροσταθμού και των ειδικών χώρων αναμονής.

Για όσους κινούνται με αναπηρικά καροτσάκια και άτομα μικρού ύψους υπάρχουν δύο ειδικά γκισέ. Εχει τοποθετηθεί καθοδηγητική σήμανση (αναπηρικό σήμα) σε όλους τους χώρους διακίνησης και αναμονής επιβατών.

Μεταξύ άλλων έχουν τοποθετηθεί χαμηλά καρτοτηλέφωνα και ειδικά κειμενοτηλέφωνα για κωφούς, οπτικό σύστημα προειδοποίησης κωφών σε περίπτωση συναγερμού και οι ανακοινώσεις γίνονται και οπτικά μέσω ειδικών ηλεκτρονικών πινάκων.

Εχει γίνει στους χώρους υγιεινής χρωματική διαφοροποίηση στις κάσες – φύλλα των κουφωμάτων. Τέλος, βρίσκεται στο στάδιο υλοποίησης η διαρρύθμιση 30 χώρων υγιεινής για την εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση